Nimikkolähetit

ja nimikkokohteet

Safarikuoron ryhmäkuva
Safarikuoron ryhmäkuva
Safarikuoro on yksi Suomen Lähetysseuran taideryhmistä. Suomen Lähetysseura tekee työtä yhdessä eri puolilla maailmaa toimivien kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Suomen Lähetysseura tekee lähetystyötä, kehitysyhteistyötä ja rauhantyötä noin 30 maassa ympäri maailmaa. Lähetystyöhön kuuluu julistus, palvelu ja vaikuttaminen. Suomen Lähetysseura tekee työtä, jotta heikoimmassa asemassa olevat, sorretut ja syrjityt tavoitetaan. Tähän työhön osallistuu myös Safarikuoro. 


Kristillinen lähetystyö perustuu Matteuksen evankeliumiin kirjoitettuun Jeesuksen opetuslapsilleen antamaan lähetyskäskyyn ja lupaukseen.

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni ja kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt. 28: 18-20)
Nyakaton Raamattuopiston opiskelijat pesevät luokkahuoneen lattiaa
Nyakaton Raamattuopiston opiskelijat pesevät luokkahuoneen lattiaa

Kangaskasseilla tukea Nyakaton Raamattuopistolle Tansaniaan! 

Safarikuoro myy konserttien aikana Tansaniassa Nyakaton Raamattuopistolla ommeltuja kangaskasseja. Tuotto ohjataan kokonaisuudessaan opiston toimintaan ja erityisesti opettajien asuntolan rakentamiseen.  

Värikkäitä afrikkalaisia kangaskasseja
Värikkäitä afrikkalaisia kangaskasseja
Botswanalaisia nuoria laulamassa
Botswanalaisia nuoria laulamassa

Marja Alastalon työ Botswanassa

Marja Alastalo on Suomen Lähetysseuran lähetti Botswanan Francistownissa ja työskentelee SLS:n Botswanan ja Namibian kirkollisen työn koordinaattorina.

Botswanan ev.lut. kirkko toimii pitkälti vapaaehtoisten seurakuntalaisten varassa ja tekee työtä mm. syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten tukemiseksi AIDS-epidemian keskellä. Noin kolmasosa kansasta on hiv-positiivista. 

Marja Alastalo on Safarikuoron nimikkolähetti ja tuemme hänen työtään Opettajain Lähetysliiton kautta. 


Maunin kirkko Botswanassa
Maunin kirkko Botswanassa

Maunin kirkon katto, Botswana 

Safarikuoro matkasi konserttimatkalle Botswanaan 2016. Pohjois-Botswanassa sijaitsevassa Maunissa konsertoidessa havaittiin, että Maunin luterilaisen kirkon katto oli romahtamaisillaan. Katon kuntoonlaitto oli välttämätön, sillä vettä oli päässyt sisäkaton rakenteisiin ja kattolevyt olivat putoamaisillaan. Safarikuoro ryhtyi hankkeeseen ja näin Maunin kirkon katto, kirkon sähköt sekä valaistus uusittiin. 


Malawilaisia savimajoja
Malawilaisia savimajoja
Safari-kaivo Malawissa

Safarikuoro on osallistunut hankkeeseen kaivon rakentamiseksi Sydän Malawissa ry:n kautta. Malawilaisen kyläyhteisön jäsenet saavat nyt puhdasta juomavettä käyttöönsä vuonna 2018 valmistuneesta kaivosta, joka nimettiin suurimman yksittäisen lahjoittajan mukaan Safari-kaivoksi. 

Noin 2,2 miljardilta ihmiseltä maailmassa puuttuu puhdas vesi. Likaisen veden aiheuttamat sairaudet tappavat enemmän ihmisiä kuin sodat. Pula puhtaasta vedestä koskettaa erityisesti maailman köyhimpiä. 

Paikoissa, joissa vedestä on pulaa, naiset ja tytöt tekevät yli 70 prosenttia vedenhakumatkoista ja siihen kuluu niin paljon aikaa, että moni tyttö ei ehdi kouluun.

Miksauspöydän lukuisat nappulat
Miksauspöydän lukuisat nappulat

BUSH Pulse Rocording  Studio, Gaborone, Botswana

Safarikuoro on tukenut Gaboronen Luterilaisen kirkon, The Good Sheperd katedraalin BUSH Pulse Recording studion perustamista. 

Studiossa tuotetaan mm. radiomainoksia nimeltä Jingles, sekä videoissa käytettäviä Foley-tehosteita. Studiossa tallennetaan myös Botswanan evankelisluterilaisen kirkon musiikkiryhmien livekonsertteja ja tuotetaan levyjä. Ulkopuolisten tilaamilla mainostuotannolla tuetaan kirkon toimintaa. Studion toimintaa vetää kirkon musiikkityöstä vastaava Albert Johannes Mosime.