Koelaulu Safarikuoroon

Mikä on Safarikuoro?

Safarikuoro on v. 1967 perustettu sekakuoro, jonka toiminnan tarkoituksena on innostaa kuulijoitaan tukemaan lähetystyötä Suomen Lähetysseuran (SLS) kautta. Yleensä kerran kuukaudessa yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa järjestettävissä konserteissa tuomme musiikillisia terveisiä niistä maista, joissa Suomen Lähetysseura tekee työtään sekä laulamme eri maista, eri aikakausilta ja eri kirkkokunnista kotoisin olevaa kirkkomusiikkia. Pyrimme laulamaan laulut alkuperäiskielillä, joten ohjelmistossamme on lauluja mm. kiinaksi, thaiksi, espanjaksi, latinaksi, saksaksi, englanniksi, zuluksi, ndongaksi, viroksi, swahiliksi jne.

Safarikuorolaiset ovat ihan tavallisia opiskelevia, työelämässä olevia tai äskettäin eläkkeelle siirtyneitä musiikin harrastajia. Meitä yhdistää kaksi asiaa: halu laulaa kuorossa ja rakkaus lähetystyöhön. Asumme eri puolilla Suomea: Helsingistä Alajärvelle ja Porista Joensuuhun. Ammattikirjo on myös varsin laaja: lääkäristä opiskelijaan, bussikuskista kanttoriin ja sairaanhoitajasta opettajaan.

Safarikuoro toimii itsenäisenä, aatteellisena yhdistyksenä Safarikuoro ry:nä. Kuoron yli 40-vuotisen historian aikana riveissämme on laulanut liki 200 henkeä. Tällä hetkellä jäseniä on n. 40.

Normaali kuoron toiminta sitoo aikaasi joko sunnuntain tai viikonlopun kuukaudessa. Lisäksi on joskus pienempien kokoonpanojen pikakeikkoja, sekä muutaman vuoden välein Lapin Safari, jolloin kierrämme 3-4 kertaisella kvartetilla viikon verran Pohjois-Suomen ja Lapin seurakuntia ja kouluja, siis seutuja, joihin matkamme eivät tavallisesti ulotu. Silloin tällöin suuntamme matkamme vieläkin kauemmas. Kuoron historian aikana olemme vierailleet mm. Tansaniassa, Israelissa, Thaimaassa, Hongkongissa, Taiwanilla, Namibiassa, Etelä-Afrikassa ja Botswanassa. Unohtamatta lähinaapureita Ruotsia, Norjaa ja Eestiä.

Mitä toivomme sinulta?

Safarikuoroon on sen alusta alkaen ollut kaksi pääsyvaatimusta. Pitää osata laulaa ja/tai olla muuten mukava. Koska kuoro toimii kristillisen arvopohjan varassa, toivomme, että jakaisit tämän arvopohjan.

Iältäsi toivomme sinun olevan 18-40-vuotias, tosin noista määreistä voidaan joustaa. Sekä nuorempia että vanhempia on kuoroon liittynyt.

Koska kuoron jäsenet asuvat eri puolilla Suomea, on yhteisten harjoitusten järjestäminen vaikeaa. Siksi jokaisen kuorolaisen tulisi pystyä harjoittelemaan ja ylläpitämään oma osaamisensa joko itsenäisesti tai muutaman lähiseudun kuorolaisen kanssa yhdessä. Kuukausittaisten konserttiemme yhteydessä harjoittelemme yhdessä. Lisäksi järjestämme vuosittain n. viikon mittaisen kesäleirin sekä muutaman harjoitusviikonlopun.

Toivomme, että voisit asettaa Safarikuoron ykkössijalle esiintymispäivien ja viikonloppujen aikaan. Jokaiselle tulee joskus kiertämättömiä esteitä, mutta etusijan antaminen silloin, kun este on kierrettävissä olisi tärkeää. Tiedämme esiintymispäivät joskus jopa vuotta aikaisemmin, joten ajan järjestäminen on useimmiten mahdollista.

Toivomme sinulta myös joustavuutta ja pitkää pinnaa esiintymisreissuilla eteen tulevissa tilanteissa.

Periaatteenamme on myös, että kuorotoiminnasta ei kenellekään syntyisi mukana pysymistä estäviä kuluja – jos ei tule tuottojakaan. Kuoroyhdistys maksaa tarvittaessa esiintymisreissujen matkakuluja ja seurakunnat konserttien yhteydessä ruokkivat. Kesäleiri ja joku muukin leiri maksaa jotain nimellistä, mutta niistä voidaan aina keskustella.

Kysy lisää jos jokin jäi askarruttamaan. Vastaamme mielellämme.

Marja Lepola, kuoron puheenjohtaja  040-5581679, marlepola@kolumbus.fi
Tommi Niskala, kuoron taiteellinen johtaja 050-5336833, tommi.niskala@gmail.com